Munchmallow

by | 1 Septembra, 2017

Recept Harise Smajić iz Tuzle

SASTOJCI:
Za koru:
7 žumanaca
9 kašika šećera
9 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
20 kašika mlijeka
10 kašika ulja

Za kremu:
7 bjelanaca
12 kašika šećera
5 kašika kakaoa
Za glazuru:
100 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
10 kašika vode

PRIPREMA
1. Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati brašno sa praškom za pecivo, mlijeko i
ulje. Tepsiju namazati uljem te posuti brašnom i prezlom. Uliti smjesu i peći na
200 °C 20–25 minuta.
2. Umutiti bjelanca sa šećerom, premazati koru i peći još 10–15 minuta na
150 °C.
3. Pečen kolač preliti glazurom, napravljenom od čokolade, margarina i vode.

IZVOR: TORTE I KOLAČI BiH

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl torteikolač[email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.