Mus od limuna i dinje

by | 4 Oktobra, 2014

Clipboard04

Sastojci:
Za vanil-krem:

  • 5 g želatina
  • 2 kašike mlijeka
  • 3 dl slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 vanil-šećer

Za žuti krem:

  • 2 dl soka od limuna
  • rendana kora od 1 limuna
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Ostali sastojci:

  • 4 kriške dinje
  • 1 preliv za kolače
  • 1 dl sirupa od jagode

Priprema:
Vanil-krem:
1. Želatin preliti hladnim mlijekom i ostaviti da nabubri.
2. Posebno pomiješati slatku pavlaku, vanil-šećer i šećer u prahu, pa kuhati dok se šećer ne otopi. Zatim skloniti s ringle, dodati želatin i polako promiješati.

Žuti krem:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti sok od limuna, žumanjaka, šećer i rendanu koru limuna te kuhati na umjerenoj temperaturi dok ne proključa.
2. Potom dodati maslinovo ulje i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.

Finalni postupak:
1. U čaše sipati žuti fil i ostaviti da se stegne.
2. Preko njega sipati fil od vanile i ponovo vratiti u frižider da se stegne.
3. Kriške dinje očistiti i isjeći na kockice, pa ih rasporediti preko žutog fila.
4. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime preliti dinje.
5. Odozgo nanijeti malo sirupa od jagoda.

SAVJET PLUS:
Kao zamjenu za dinju, možete koristiti kajsiju ili breskvu iz kompota.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.