Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
200 g oguljenih badema
60 g kokosovog ulja
40 g rižinog sirupa
150 g punomasnog kokosova mlijeka
prstohvat himalajske soli
Priprema:
Oguljene bademe blago tostirajte na tavi ili u rerni zagrijanoj na 180 Celzijusovih stepeni oko 5-6 minuta. Pazite da ne pregore. Zatim ih prebacite u sjeckalicu te u nekoliko serija po 15 sekundi izblendajte u pastu, odnosno koliko vam jačina blendera to dopusti.
Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje, rižin sirup, malo soli te kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promućkali u konzervi kako bi se pomiješali tekući i čvrsti dio.
Namaz ohladite prije posluživanja, a najbolje ide uz punozrnati danski hljeb s kriškama banane i drugim sezonskim voćem.
Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr Foto: Guliver/Getty Images