Categories Desert

Namaz od badema i kokosa

Sastojci:

200 g oguljenih badema
60 g kokosovog ulja
40 g rižinog sirupa
150 g punomasnog kokosova mlijeka
prstohvat himalajske soli

Priprema:

Oguljene bademe blago tostirajte na tavi ili u rerni zagrijanoj na 180 Celzijusovih stepeni oko 5-6 minuta. Pazite da ne pregore. Zatim ih prebacite u sjeckalicu te u nekoliko serija po 15 sekundi izblendajte u pastu, odnosno koliko vam jačina blendera to dopusti.

Zatim dodajte otopljeno kokosovo ulje, rižin sirup, malo soli te kokosovo mlijeko koje ste prethodno dobro promućkali u konzervi kako bi se pomiješali tekući i čvrsti dio.

Namaz ohladite prije posluživanja, a najbolje ide uz punozrnati danski hljeb s kriškama banane i drugim sezonskim voćem.

Izvor: dobrahrana.jutarnji.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *