Namaz od pečenih banana

by | 5 Marta, 2020

Sastojci:

6 kašika maslaca
150 g smeđeg šećera
prstohvat soli
2 jaja
4 žumanca
1 zrela banana
2 kašike tamnog ruma
½ kašike cimeta

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Bananu u kori prepolovite po dužini, prebacite u pleh za pečenje i pecite 15 minuta, sve dok sredina ne bude mekana.

Izmiksajte maslac sa šećerom i soli. Dodajte jedno po jedno jaje i žumanca. U smjesu dodajte zgnječenu bananu i kratko izmiksajte. Smjesu kuhajte na pari 20-ak minuta i usput miješajte.

Sklonite s vatre i prebacite u blender. Dodajte rum i cimet i kratko izblendajte. Prelijte curd u čistu staklenku s poklopcem i stavite u frižider čim se ohladi.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.