Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci (12 komada):
150 g zobenih pahuljica
2 kašike smrvljenog zobenog keksa
50 g nasjeckanih lješnjaka
2 kašike ekspandiranog amaranta
2 kašike sjemenki lana
50 g brusnica
30 g kokosovog ulja
30 g meda
60 g smeđeg šećera
Savjet plus: Za još bogatiji okus dodajte kašičicu cimeta.
Priprema:
Pomiješajte zobene pahuljice, kekse, lješnjike, amarant, lan i brusnice.
U lončiću ugrijte ulje, med i šećer, dodajte smjesu s pahuljicama te dobro promiješajte. Još toplu smjesu utisnite u vatrostalnu posudu obloženu masnim papirom, pričekajte da malo ohladi pa stavite u frižider pola sata.
Smjesu pažljivo izvadite iz posude, uklonite papir i narežite na 12 jednakih pločica.
Izvor: kaufland.hr