Oblande s plazmom

by | 17 Februara, 2013

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi

Za fil:

  • 10 jaja
  • 25 kašika šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 250 g margarina
  • 50 g mliječne čokolade
  • 300 g mljevenog plazma keksa

Priprema:

1. Bjelanke odvojiti od žumanjaka.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke sa 10 kašika šećera i vanil-šećerom.
3. Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa filom od žumanjaka. Dodati rendanu čokoladu i mljevenu plazmu pa dobro izmiješati.
4. Bjelanke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 15 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
5. Snijeg od bjelanjaka dodati u fil od žumanjaka i polako promiješati varjačom.
6. Pripremljenim filom premazati oblande i naslagati jednu na drugu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.