Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za fil:
Priprema:
1. Bjelanke odvojiti od žumanjaka.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke sa 10 kašika šećera i vanil-šećerom.
3. Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa filom od žumanjaka. Dodati rendanu čokoladu i mljevenu plazmu pa dobro izmiješati.
4. Bjelanke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 15 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
5. Snijeg od bjelanjaka dodati u fil od žumanjaka i polako promiješati varjačom.
6. Pripremljenim filom premazati oblande i naslagati jednu na drugu.
Izvor: Dobra hrana