Osvježavajuća nota žutog citrusa: Limun štangle

by | 27 Aprila, 2016
Foto: Bakini slatkiši

Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za koru:
– 250 g margarina
– 180 g šećera
– 5 jaja
– 280 g brašna
– 1 limun, sok i rendana korica
– malo sode bikarbone
Za fil:
– 7 dl kisele pavlake
– 100 g šećera
– 1 jaje
– 1 limun, sok i rendana korica
– 3 kašike gustina
– žuta boja za kolače

Priprema:
1. Limun potopiti u vodu s malo sode bikarbone, pa ostaviti da prenoći.
2. Umutiti margarin sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje. Umiješati brašno, sok i rendanu koru limuna i sve lijepo sjediniti.
3. Izliti smjesu u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrijanoj na 180°C oko 20 min.
4. Za fil, žicom izmutiti jaje. Dodati sok i rendanu koru limuna, gustin, šećer i kiselu pavlaku. Odvojiti manji dio (oko 150 ml) smjese i umiješati žutu boju za kolače.
5. Izvaditi polupečenu koru iz rerne, preliti pripremljenim filom, a žutim dijelom fila išarati odozgo. Vratiti sve zajedno da se peče još 15-20 min.
6. Ohlađen kolač sjeći na šnite.

IZVOR: BAKINI SLATKIŠI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.