Palačinke s jabukama u vinskom šatou

by | 16 Oktobra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

8 palačinki
6 jabuka
1 kašičica cimeta
4 kašike soka
od limuna
150 g šećera, ulje
Za vinski šato:
3 jajeta
150 g šećera
1 dl bijelog vina

Priprema:

1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende, preliti ih sokom od limuna i posuti šećerom. Zatim ih dinstati na umjerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
2. U prohlađeni fil od jabuka dodati cimet.
3. Posebno pripremiti vinski šato. Odvojiti bjelanca od žumanaca te žumanca sjediniti sa šećerom i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se šećer ne otopi. Potom sipati vino i nastaviti sa mućenjem da se smesa zgusne. Bjelanca posebno umutiti u čvrst snijeg. Dodati ih u toplu smjesu od žumanaca i polako promiješati kuhačom.
4. Palačinke premazati filom od jabuka i presaviti na trouglove. Poslagati ih na tacnu za služenje i preliti vinskim šatoom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.