Parfe od lješnika

by | 5 Maja, 2018

Sastojci:
60 g slatkog vrhnja
30 g lješnika
20 g šećera
žumance
vanilin-šećer
šipka vanile

Priprema:

1. Slatko vrhnje mutiti dok ne dobije finu čvrstinu.
2. Na pari skuhati žumanca, šećer, vanilin-šećer i vaniliju. Kad se masa prohladi, sjediniti je sa slatkom pavlakom, a zatim dodati sitno sjeckane lješnike. Sipati u kalupe i staviti u zamrzivač.
3. Parfe se pravi i sa bademima, ananasom, čokoladom… Postupak je potpuno isti, samo se umjesto lješnika dodaje neki od pomenutih sastojaka.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.