Parfe od lješnjaka

by | 4 Oktobra, 2013

parfe

Sastojci:

  • 60 g slatke pavlake
  • 30 g lješnjaka
  • 20 g šećera
  • žumanjak
  • vanil-šećer
  • šipka vanile

Priprema:

1. Slatku pavlaku mutiti dok ne dobije finu čvrstinu.
2. Na pari skuhati žumanjak, šećer, vanil-šećer i vanilu. Kad se masa prohladi, sjediniti je sa slatkom pavlakom, a zatim dodati sitno sjeckane lješnjake. Sipati u kalupe i staviti u zamrzivač.
3. Parfe se pravi i s bademima, ananasom, čokoladom… Postupak je potpuno isti, samo se umjesto lješnjaka dodaje neki od pomenutih sastojaka.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.