Pastis de Belem by 24Kitchen

by | 20 Januara, 2013

Sastojci:

  • 250 ml svježeg mlijeka
  • 2 jajeta
  • 75 g šećera
  • kašika brašna
  • štapić vanile
  • pakovanje lisnatog tijesta
  • 2 kašike šećera u prahu
  • kašikica cimeta

Način pripreme:

1. Krem skuhajta, dodajući mlijeko, u koje je prethodno narendan štapić vanile i polovina šećera, skoro da provri. Odvojeno ulupajta žumanjca sa drugom polovinom šećera i kašikom brašna. Sipajte malo toplog mlijeka u jaja i promiješajte. Zatim tu smjesu dodajte mlijeko i brzo miješajte dok ne povri i dok se ne počnu stvarati mjehurići. Krem sipajte u, prethodno hladnom vodom opran plato, razvucite ga i prekrijte providnom folijom. Ostavite ga u frižider da se ohladi.

2. Isjecite tijesto na kvadrate dimenzija 10×10 cm. Svaki nakvasite vodom i porađajte po tri kvadratića jedan preko drugog. Savijte ih u rolnice, pobrašnite i uvijte u providnu foliju, kao bombone. Ostavite ih da se dobro stegnu u frižideru.

3. Modlice za mafine dobro namažite margarinom. Svaku rolnicu tijesta isjecite na debele kolutove. Od svakog koluta prstima oformite oblik nalik korpici i postavite u modlu za mafine. (Korpice treba da budu do polovina visine zida svake modle).

4. Korpice napunite ohlađenim kremom i kratko ih pecite na temperaturi od 250 stepeni, dok ne dobiju tanku koru.

5. Nakon što ih izvadite iz modlica, poprskajte ih cimetom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.