Categories Desert

Pita od jabuka

POTREBNO JE:

  • 2 žumanceta i jedno cijelo jaje
  • 7-8 jabuka
  • 150 g brašna
  • 250 g šećera
  • 150 g putera
  • 1,5 dl mlijeka
  • kašičica cimeta
  •  

PRIPREMA: Dobro umutiti žumanca i jaje sa 150 g šećera. Potom dodati brašno, mlijeko i cimet. Kad postane pjenasto, staviti u kalup za pečenje. Tijesto prekriti jabukama isječenim na listiće. Posuti jabuke sa 100 g šećera i cimetom, i zaliti ih otopljenim puterom. Peći 45 minuta na temperaturi od 160 stepeni Celzijusa.

Dekoracija: Od karamelizovanog šećera napraviti željenu šaru na aluminijskoj foliji. Kad se ohladi, skinuti sa folije i dekorisati kolač.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *