Pita s jabukama

by | 25 Jula, 2013

Pita-s-jabukama

Sastojci:

  • 5 većih jabuka
  • 200 g griza
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanil-šećera
  • 50 g suhog grožđa
  • 50 g šećera u prahu

Priprema:

1. Jabuke očistiti i izrendati na krupno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti griz, šećer, jaje, rendane jabuke, ulje, prašak za pecivo, vanil-šećer, grožđe i mlijeko. Pripremljene sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pravougaonu dublju tepsiju nauljiti i posuti brašnom, sipati pripremljenu masu, pa poravnati kako bi kolač bio podjednake debljine.
4. Rernu ugrijati na 200 ºC, te staviti kolač da se peče dok ne porumeni.
5. Pečen kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Kada se kolač ohladi, isjeći ga na kocke i posuti šećerom u prahu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.