Pita s jabukama

by | 20 Februara, 2015

pita-s-jabukama

Potrebno je za koru:
500 g maslaca, 900 g brašna, 2 jajeta, 2 vanil-šećera

Za fil:
3 kg jabuka, 500 g šećera, cimet

Priprema:
U rastopljeni maslac dodajte ostale sastojke za koru, pa umjesite prhko tijesto i podijelite ga na dva dijela. Od jednog dijela razvucite donju koru, pa pecite u rerni na 180 stepeni C, dok ne dobijete zlatnožutu boju. Za to vrijeme, oljuštite i izrendajte jabuke, zasladite ih i dodajte cimet (po želji). Zapečenu koru prekrijte filom, pa preko njega stavite drugu koru. Pecite u rerni još 30 minuta. Pitu prelijte karamel sirupom i servirajte s kuglom sladoleda i listićima badema.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran organske hrane Gnezdo, www.gnezdoorganic.rs

Komentar(1)

  1. Munevera kaže:

    Recept je odlican a CIMET je odlican na kraju. Cimeta malo vise jer nam pomaze pri gubljenju na tezini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.