Pita sa breskvama i medom

by | 6 Augusta, 2019

Sastojci:
Tijesto:
– 250 g brašna
– 125 g putera
– 1 žumance
– 1 kašika šećera
– prstohvat soli
– 2 kašike hladne vode
Fil:
– 4 zrele breskve
– 4 kašike meda
– prstohvat cimeta
– 1 limun (kora)
– 2 kašike prezli
– list mente

Priprema:
1. Navedene sastojke za tijesto pomiješati i umijesiti kompaktno tijesto. Prekriti najlon folijom i ostaviti u frižider da se dobro ohladi (90 minuta).
2. Potom, između dva lista papira za pečenje tijesto rastanjiti u kružni oblik (R=25 cm), na debljinu od 0.5 cm. Pripremljeno tijesto izbockati viljuškom i ostaviti sa strane.
3. Za to vrijeme breskve isjeći na kriške. Limunovu koru izrendati i pomiješati sa prezlama i cimetom.
4. Na tijesto posuti pripremljene prezle, a zatim poredati isječene breskve i preliti medom.
5. Ivice tijesta blago preklopiti ka sredini, tako da se dobije lijepo formiran krug.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 180º C oko 30 minuta.
7. Služiti toplo i dekorisati listovima svježe mente ili poslužiti uz kuglu sladoleda.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.