Pita sa pekan orasima by 24Kitchen

by | 14 Januara, 2013

Za fil:

  • 110 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 štapić vanilije
  • 100 g šećera u prahu
  • 170 g javorovog sirupa
  • 225 g pekan oraha

Za osnovu:

  • 100 g griza
  • 50 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 75 g šećera
  • 1 jaje

Način pripreme:

1. Pomiješajte brašno i griz, pa ih prospite na dasku. Napravite malo udubljenje i u njega stavite šećer, maslac i jaje. Umijesite glatko tijesto, napravite loptu, lagano ga spljeskajte i uvijte u providnu foliju. Ostavite tijesto u frižideru 1 sat.

2. Razvucite tijesto debljine 5 mm, postavite ga preko okruglog, talasastog kalupa za pitu. Izbockajte po dnu viljuškom, stavite parče papira za pečenje preko tijesta, a preko njega šaku graha ili riže. To je tzv. Slijepo pečenje. Pecite osnovu pite na 170 stepeni 20 minuta.

3. Istopite maslac i dodajte unutrašnjost štapića vanilije. Umutite jaja sa šećerom. Nakon toga dodajte javorov sirup (možete ga zamijeniti, ali se menja okus i aroma). Dodajte maslac sa vanilijom u jaja. Na kraju dodajte 1/3 sitno isjeckanih oraha.

4. Prelijte mješavinu preko ispečene osnove. Pecite pitu 30 minuta na 170 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.