Pohani hljeb s karamelom i cimetom

by | 15 Februara, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1/2 šolje (od 2 dl) smeđeg šećera
60 g maslaca
kašika meda
3 deblje kriške hljeba
3 jaja
3/4 šolje mlijeka
1/2 kašičice ekstrakta vanilije
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice soli
maslac za premazivanje

Priprema:

U tavi zagrijte smeđi sećer, maslac i med stalno miješajući. Kad je smjesa postala zlatne boje, prelijte u lim za pečenje koji ste premazali s malo maslaca. Na smjesu složite kriške hljeba i prelijte smjesom od umućenih jaja, mlijeka, vanilije, cimeta i soli.

Prekrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći. Izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pečenja.

Pecite u rerni 20 do 25 minuta na 175°C.

IZVOR: 24SATA.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.