Pohovane jabuke // u smjesi od cimeta, limuna i ruma

by | 29 Novembra, 2018

Sastojci:

5 velikih jabuka
5 kašika šećera
1 vanilin-šećer
brašno za pohovanje
kašičica cimeta
mlijeko
cijelo jaje
korica limuna, naribana
2 kašike ruma ili rakije
malo mlijeka
ulje

Postupak: 

Jabuke operite te ogulite. Izrežite ih na ploške debljine prsta. Pospite ih cimetom i limunovim sokom te ih ostavite na kuhinjskim papirnatim salvetama kako bi pustile višak tekućine.

U posudu stavite cijelo jaje, šećer, koricu limuna, vanilin-šećer, rum te ih izmiksajte. Postepeno dodajte brašno i malo mlijeka dok smjesa ne postane malo gušća od one za palačinke.

Na tavi zagrijte ulje, svaku plošku jabuke stavite u smjesu te na ulje. Pecite nekoliko minuta sa svake strane. Kada su gotove, položite ih na salvete kako bi one upile višak ulja.

Izvor: ordinacija.vecernji.hr Foto: Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.