Ananas torta

by | 2 Oktobra, 2013

Ananas-torta

Sastojci:

  • 300 g mljevenog ”plazma” keksa
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 1 veća konzerva ananasa
  • 3 dl soka od ananasa
  • 300 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 4 dl mlijeka
  • 6 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 3 vanil-šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 šlag

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti ”plazma” keks i lješnjake, dodati sok od ananasa te dobro izmiješati.
2. Posebno umutiti 200 g putera sa šećerom u prahu pa sjediniti sa prethodno pripremljenom masom. Dobijenu masu izručiti na tacnu za tortu, te oblikovati donju koru.
3. U malo mlijeka razmutiti šećer, vanilšećer, brašno i žumanjke, a ostatak mlijeka staviti da se kuha. Pripremljenu masu sipati u ključalo mlijeko i kuhati, uz stalno miješanje, dok se masa ne zgusne.
4. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi pa je sjediniti s umućenim ostatkom putera.
5. Preko oblikovane donje kore nanijeti pripremljen fil, a po njemu rasporediti ananas isječen na kocke.
6. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.