Batat desert – idealan za jesenje dane

by | 22 Oktobra, 2017

Foto: Pinterest

Sastojci
• 400 g pirea od batata
• 1 l mlijeka
• 2 pudinga od vanilije
• 180 g šećera
• 50 g gustina
• malo ruma
• 20 g želatina
• 500 ml slatke pavlake za šlag
• keks

Priprema
1. Oljušten batat skuhajte i od njega naprevite pire.
2. U većoj šerpi promiješajte pire od batata, mlijeko, puding, šećer, gustin i rum.
3. Stavite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne (oko 10 minuta).
4. Skuhani krem prekrijte i ostavite da se ohladi.
5. Želatin pripremite po uputstvu i ostavite da nabubri.
6. Ohlađeni krem izmiksajte dok ne postane glatka i kremasta masa pa u nju umješajte želatin, ponovno izmiksajte da se sjedini.
7. Posebno izmiksajte 250 ml šlaga pa umiješajte u krem.
8. Prethodno malo natopljen mlekom keks složite na dno postolja ili kalupa i pripremljeni krem prelijte/nanesite preko keksa.
9. Zatim izmiksajte preostalih 250 ml šlaga i ukrasite krempitu.
10. Po želji po vrhu naribajte čokoladu ili ukrasite po želji.
11. Prije serviranja dobro ohladite.
*Sastojci su dovoljni za pleh veličine otprilike 35×20 cm ili okrugli kalup prečnika oko 26 cm. Zavisno od veličine kalupa, variraće i sama visina kolača ili torte.

IZVOR: LEPOTAIZDRAVLJE.RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.