Bonito torta

by | 11 Maja, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 8 bjelanaca
  • 24 kašike šećera
  • 3 kašike limunovog soka
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 100 g rendane čokolade
  • rendana kora limuna

Za fil:

  • 3 dl soka od ananasa
  • 3 dl vode
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 150 g margarina
  • 2 dl slatke pavlake

Ostali sastojci:

  • 5 dl slatke pavlake
  • 700 g ananasa

Priprema:

Kora:

1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg a zatim dodavati kašiku po kašiku šećera i sok od limuna muteći sve vrijeme.
2. Posebno sjediniti orahe, čokoladu i rendanu koru limuna.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje i posuti pripremljenom mješavinom. Zatim sipati smjesu od bjelanaca i poravnati. Peći u zagrijanoj rerni na 100 ºC dok se kora ne osuši.
4. Pečenu koru uzdužno presjeći kako bi se dobile 2 kore.

Fil:

1. U šerpi sjediniti sok od ananasa i 2 dl vode, dodati šećer i kuhati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding od vanile sa preostalom količinom vode pa sipati u ključalu smjesu i nastaviti sa kuhanjem dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati margarin, šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.

Finalni postupak:

1. Prvu koru okrenuti tako da sjeckani sastojci dođu odozgo. Premazati je polovinom fila, posuti sa malo ananasa i premazati polovinom šlaga od slatke pavlake. Posupak filovanja ponoviti još jednom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.