Brza čoko-torta

by | 29 Septembra, 2017

Foto: Torte i kolači

SASTOJCI:

200 g mljevenog keksa
100 g sitno isjeckanih oraha
100 g putera
šećera u prahu po želji
gazirani sok od narandže
200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade
1 kesica šlag kreme od čokolade
1 mali čokoladni blok

PRIPREMA:
1. U dublju posudu staviti keks, orahe i šećer u prahu. Izmiješati te dodati istopljeni puter i gaziranog soka koliko je potrebno da se dobije smjesa koju je lako oblikovati.
2. Dobijenu smjesu ubaciti u kalup za torte, pa je rukama oblikovati prema kalupu.
3. U odgovarajuću šerpu izliti slatko vrhnje. Kad dođe do vrenja, dodati čokoladu i miješati dok se smjesa ne sjedini. Kad se smjesa potpuno ohladi, kratko je mutiti te izliti u kalup. (Smjesa će biti potpuno žitka, ali će se stegnuti kad se skroz ohladi.)
4. Ovako pripremljenu tortu staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne.
5. Kad se krema stisne, tortu izvaditi iz kalupa, premazati je prethodno umućenom šlag kremom i posuti krupno izrendanim čokoladnim blokom.

(Recept Velide Muhović iz Sarajeva)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!

 www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH

IZVOR: TORTE I KOLAČI

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.