Brza pita s jabukama

by | 10 Oktobra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
4 jajeta
350 g šećera
400 ml mlijeka
100 ml ulja
400 g brašna
1 prašak za pecivo
4 jabuke
1 limun
½ kašičice cimeta
½ kašičice karanfilića
šećer u prahu

Priprema:
1. Jabuke oprati i isjeći na kockice, pa poprskati sokom od limuna.
2. Bjelanca odvojiti od žumanaca pa umutiti u čvrst snijeg.
3. Žumanca i šećer dobro umutiti, dodati ulje i mlijeko uz neprekidno mućenje.
4. Zatim, dodati rendanu koru limuna, brašno i prašak za pecivo pa umutiti smjesu da postane svilenkasta i bez grudvica.
5. Na kraju, postepeno dodavati kašiku po kašiku umućenih bjelanaca i laganim pokretima sjediniti smjesu.
6. U kalup obložen papirom za pečenje usuti smjesu i ravnomjerno rasporediti.
7. Odozgo poredati komadiće jabuka i blago pritisnuti da jabuke uđu u tijesto.
8. Peći u ugrijanoj rerni na 180ºC 30 minuta.
9. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi desetak minuta a zatim izvaditi iz kalupa, skloniti papir za pečenje i ostaviti kolač da se potpuno ohladi.
10. Kolač isjeći na komade željene veličine, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.