Brza poslastica – Karamel koh

by | 20 Juna, 2018

Sastojci:

6 jaja
7 kašika šećera
8 kašika griza
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
1 l mlijeka

Priprema:

1. Pjenasto umutiti žumanca, postepeno dodajući četiri kašike šećera.
2. Dodati griz i brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa promiješati kuhačom.
3. Posebno umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Postepeno umiješati u prethodnu smjesu, pa sve dobro sjediniti.
4. Sipati u podmazan i brašnom posut okrugli pleh i peći na 180° C 30 minuta.
5. Za to vrijeme, u šerpu sipati tri kašike šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati preostalo mlijeko i kuhati dok se karamel ne rastopi.
6. Vruć koh preliti hladnim karamelizovanim mlijekom i ostaviti da se ohladi.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.