Categories Torte i kolači

Brza poslastica – Karamel koh

Sastojci:

6 jaja
7 kašika šećera
8 kašika griza
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
1 l mlijeka

Priprema:

1. Pjenasto umutiti žumanca, postepeno dodajući četiri kašike šećera.
2. Dodati griz i brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa promiješati kuhačom.
3. Posebno umutiti bjelanca u čvrst snijeg. Postepeno umiješati u prethodnu smjesu, pa sve dobro sjediniti.
4. Sipati u podmazan i brašnom posut okrugli pleh i peći na 180° C 30 minuta.
5. Za to vrijeme, u šerpu sipati tri kašike šećera i zagrijavati na umjerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati preostalo mlijeko i kuhati dok se karamel ne rastopi.
6. Vruć koh preliti hladnim karamelizovanim mlijekom i ostaviti da se ohladi.

Izvor: Pošalji recept

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *