Bueno torta s višnjama

by | 16 Januara, 2018

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

12 bjelanaca
12 kašika šećera
3 ravne kašike brašna
18 kašika krupno mljevenih lješnika
Žuti fil
1,2 l mlijeka
12 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
5 kašike gustina
2 kesice vanilin-šećera
250 g putera
Bijeli fil
400 ml slatkog vrhnja
Voćni fil
500 g višanja
100 g šećera
1 puding od vanilije
3 dl soka do višanja (ili vode)
Dekoracija
100 g čokolade
3 kašike ulja
50 g lješnika

Priprema:
Kore
1. Umutiti pjenasto 4 bjelanceta, dodati postepeno 4 kašike šećera i na kraju pažljivo umiješati brašno i mljevene lješnike.
2. Okrugli kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i sipati smjesu.
3. Koru peći na 180ºC oko 20 minuta. Na isti način napraviti još 2 kore i ostaviti da se ohlade.
Fil
1. Umutiti žumanaca sa šećerom, dodati brašno i gustin, pa razmutiti sa 2 dl hladnog mlijeka.
2. Preostalo mlijeko zagrijati, kad provri dodati žumanca uz neprestano miješanje. Kuhati nekoliko minuta dok se krema ne zgusne, a zatim pomjeriti sa ringle.
3. Kad se prohladi dodati puter i sve fino izjednačiti.
4. Umutiti slatko vrhnje kao šlag i po želji zasladiti. Višnje, sok i šećer skuhati s pudingom i ostaviti da se malo ohladi.
Finalni postupak
1. Svaku koru premazati prvo žutim filom, zatim umućenim šlagom, a preko njega rasporediti višnje. Postupak ponoviti za sve tri kore, s tim da na treću koru ne treba stavljati višnje.
2. Staviti tortu u frižider da se ohladi, a zatim preliti čokoladnom glazurom i posuti krupno mljevenim lješnicima.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.