Cheesecake s breskvama i bademima

by | 4 Septembra, 2018

Sastojci: 

1/2 šolje badema
3/4 šolje brašna
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
8 kašika maslaca
2 žumanca
3 kašike vode
šolja pekmeza od bresaka
šolja mascarponea
4 breskve
kašika badema za ukrašavanje

Priprema:

Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanca te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobićete ljepljivu smjesu za tijesto.

Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C.

Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima.

Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.