Categories Torte i kolači

Cheesecake s breskvama i bademima

Sastojci: 

1/2 šolje badema
3/4 šolje brašna
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
8 kašika maslaca
2 žumanca
3 kašike vode
šolja pekmeza od bresaka
šolja mascarponea
4 breskve
kašika badema za ukrašavanje

Priprema:

Usitnite bademe pa im dodajte brašno, šećer i sol. Zatim ubacite u blender i maslac pa još malo miksajte. Istucite žumanca te ih dodajte u blender, a nakon toga ulijte vodu. Dobićete ljepljivu smjesu za tijesto.

Oblikujte okruglo tijesto i stavite ga u namašćen kalup. Pustite da odstoji 20-ak minuta pa pecite 30-ak minuta na 180°C.

Ohlađenu koru premažite prvo pekmezom pa mascarponeom koji ste najprije izmiksali. Ukrasite komadima breskve i bademima.

Izvor: 24sata.hr Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *