Čokoladna liker torta

by | 8 Aprila, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 5 jaja
  • 75 g šećera
  • 3 vanil-šećera
  • 50 g gustina
  • 75 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 0,5 dl čokoladnog likera
  • 2 dl mlijeka

Za fil:

  • 300 g maskarpone sira
  • 4 dl slatke pavlake
  • 0,5 dl čokoladnog likera
  • 150 g sjeckanih pečenih lješnjaka
  • 3 kašike čokoladnih mrvica
  • 2 krem šlaga od vanile

Priprema:

Kore:

1. Bjelanca sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam. Posebno umutiti žumanjke sa 50 g šećerom i vanil-šećerom.
2. Sjediniti smjesu od žumanjaka i bjelanaca, dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa promiješati.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 180 ˚C dok ne porumeni. Pečenu koru dva puta poprečno presjeći napola kako bi se dobile 3 kore.
4. Mješavinom mlijeka i čokoladnog likera poprskati kore.

Fil:

1. Maskarpone sjediniti sa čokoladnim likerom, dodati šlag od slatke pavlake i promiješati.
2. Potom dodati sjeckane pečene lješnjake, čokoladne mrvice i promiješati varjačom.

Finalni postupak:

1. Natopljene kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu.
2. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice pa njime premazati tortu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.