Čokoladna napolitanka

by | 11 Maja, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

Kore
8 bjelanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
prstohvat soli
4 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
1 vanilin-šećer
1 kašičica cimeta
200 ml jogurta
200 ml ulja
300 ml čokoladnog mlijeka
Fil I
8 žumanaca
200 g šećera
2 vanilin-šećera
100 ml mlijeka
100 g mlijeka u prahu
200 g putera
200 g čokolade u prahu
100 g mljevenih lješnika
200 ml slatke pavlake
Fil II
400 ml slatke pavlake
1 šlag fiks
100 g kisele pavlake

Priprema:

Kore
1. Bjelanca sa malo soli umutiti u čvrst šlag. Zatim, postepeno dodavati šećer i vanilin-šećer muteći sve dok se šećer ne otopi.
2. Umiješati ulje, jogurt i mješavinu brašna, praška za pecivo, kakaoa i cimeta pa promiješati.
3. Smjesu sipati u pleh i peći u zagrijanoj rerni na 160ºC dok tijesto ne porumeni.
4. Pečenu koru natopiti čokoladnim mlijekom a zatim je uzdužno presjeći napola.
Fil I
1. Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom i kuhati na pari dok šećer ne otopi.
2. Dodati mlijeko i mlijeko u prahu i nastaviti sa kuhanjem na pari dok se ne zgusne. Potom dodati čokoladu u prahu i promiješati.
3. U ohlađeni fil dodati puter, mljevene lješnike, šlag od slatke pavlake i umutiti mikserom.
Fil II
Umutiti slatku pavlaku, šlag fiks i kiselu pavlaku u šlag.
Finalni postupak
1. Prvu koru premazati polovinom fila I, a potom nanijeti polovinu fila II i preklopiti drugom korom.
2. Postupak ponoviti još jednom. Tortu dekorisati po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.