Čokoladna torta s rikotom (za dijabetičare)

by | 3 Februara, 2017
Foto: Pošalji recept Guliver/Thinkstock

Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

3 jajeta
120 g ječmenog brašna
100 g putera
200g rikota sira
100 g fruktoze
100 g čokolade za dijabetičare
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

1. Pjenasto umutiti jaja s fruktozom, pa dodati rastopljen i prohlađen puter i rikotu.
2. Sjediniti sastojke, pa dodati prethodno otopljenu čokoladu i promiješati.
3. Dodati kakao i brašno pomiješano sa praškom za pecivo, te sjediniti sastojke.
4. Kalup za tortu (promjera 24 cm) obložiti papirom za pečenje, pa sipati pripremljenu smjesu i ravnomerno rasporediti.
5. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta. Čačkalicom provjeriti da li je sredina torte pečena.
6. Pečenu tortu izvaditi iz rerne i ostaviti je u kalupu da se ohladi.
7. Potom, izvaditi tortu na desertni tanjir, posuti fruktozom i poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.