Crna torta

by | 12 Jula, 2018

Sastojci:

Kora
9 jaja
9 kašika šećera
2 kašike prezle
100 g otopljene čokolade
100 g mljevenih oraha
malo ruma
Fil
200 g putera
100 g šećera u prahu
100 g kristal šećera
100 g otopljene čokolade
malo kuhane crne kafe
2 jajeta
1 vanilin-šećer
Dekoracija
100 g rendane čokolade

Priprema:

Kora
1. Pjenasto umutiti žumanca uz postepeno dodavanje šećera.
2. Preliti prezle s malo ruma pa dodati u umućena žumanca.
3. Zatim dodati mljevene orahe i otopljenu čokoladu.
4. Posebno umutiti bjelanca u čvrst snijeg pa lagano sjediniti s prethodnom smjesom.
5. Sipati u podmazan pleh prečnika 24 cm i peći u ugrijanoj rerni na 200° C dok ne porumeni.
6. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa presjeći vodoravno napola.
Fil
1. Umutiti na pari jaja postepeno dodajući šećer i vanilin-šećer.
2. Zatim dodati malo kuhane crne kafe i čokoladu izlomljenu na kockice. Dobro promiješati da se čokolada otopi.
3. Ostaviti da se prohladi te sjediniti puterom umućenim sa šećerom u prahu.
Finalni postupak
1. Koru premazati sa 3/4 fila i preklopiti drugom korom.
2. Preko gornje kore i bočnih stranica nanijeti ostatak fila i odozgo narendati čokoladu.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.