Categories Torte i kolači

Domaća jafa

Sastojci:
Kore
4 jajeta
24 kašike šećera
24 kašike mlijeka
24 kašike ulja
24 kašike brašna
2 praška za pecivo
2 kašike kakaoa
sok od narandže po potrebi
Fil
2 zamrznute narandže
2 pudinga od vanilije
200 g šećera
4 kašike džema od kajsija
125 g margarina
500 ml mlijeka
Glazura
100 g čokolade
4 kašike ulja

Priprema:
Kore
1. Umutiti bjelanca sa šećerom u čvrst snijeg, pa postepeno dodavati žumanca neprekidno muteći. Na kraju sipati ulje, mlijeko i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve lijepo sjediniti.
2. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dodati dvije kašike kakaoa.
3. Peći obje kore na 200°C oko 30 minuta.
4. Kada se žuta kora ohladi, izmrviti je.
Fil
1. Zamrznute narandže narendati i ostaviti sa strane.
2. U malo mlijeka razmutiti puding, a preostalo mlijeko ostaviti da provri sa šećerom i ukuhati razmućen puding. Miješati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti margarin pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom. Dodati džem od kajsija, rendanu narandžu i izmrvljenu koru, te sve lijepo sjediniti.
Finalni postupak
1. Braon koru natopiti sokom od narandže, pa je premazati pripremljenim filom.
2. Kolač preliti čokoladom otopljenom sa uljem.

Izvor: posaljirecept.rs

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *