Ferero torta

by | 1 Februara, 2017
Foto: Pošalji recept Guliver/Thinkstock

Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock

Sastojci:

Biskvit
5 jaja
100 g šećera
100 g putera
130 g čokolade za kuvanje
1 vanilin-šećer
1 kašika kakaoa
80 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
80 ml slatke pavlake
130 ml mlijeka
Fil
400 g nugat krema
400 g maskarpone sira
300 g mljevenih lješnika

Priprema

Biskvit
1. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst snijeg. Čokoladu otopiti na pari i ostaviti da se prohladi.
2. Puter sobne temperature pjenasto umutiti sa šećerom.
3. U puter dodati žumanca, prohlađenu čokoladu, vanilin-šećer, prašak za pecivo i na kraju dodati prosijano brašno, pa sedintiti smjesu da se dobije homogena smjesa.
4. Dodati slatku pavlaku i mlijeko, pa još jednom promiješati smjesu.
5. Na kraju, dodati snijeg od bjelanaca i lagano sjedniti spatulom.
6. Smjesu rasporediti u okrugli kalup (∅28 cm) sa visokim ivicama obložen papirom za pečenje i peći u ugrijanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta.
7. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
8. Zatim, tortu horizontalno presjeći na dva jednaka dijela.
Fil
1. Sir pjenasto umutiti, dodati nugat krem i mljevene lješnike pa sve sjediniti da se dobije kompaktna masa.
Finalni postupak
1. Prvu koru složiti na tacnu, ravomjerno premazati polovinom fila.
2. Zatim, složiti drugu koru pa premazati preostalim filom i ujedno obložiti tortu sa svih strana.
3. Dekorisati po želji i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.