Jamiejeva brza torta od čokolade i klementina

by | 19 Decembra, 2018

Sastojci:

350 g tamne čokolade (70%)
250 g maslaca
5 velikih jaja
250 g šećera u prahu
200 ml svježeg soka od klementina

https://www.instagram.com/p/BrcNOQOgUtO/?utm_source=ig_embed

Priprema: 

Zagrijte rernu na 120 stepeni.

Maslacem premažite kalup za torte promjera 25 cm. Čokoladu otopite na pari s 225 g maslaca i prstohvatom soli. Pričekajte da se malo ohladi. Jaja miksajte sa šećerom sve dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta. U smjesu jaja ulijte čokoladu i lagano miksajte. Smjesu prelijte u kalup, a kalup stavite u veću posudu i ulijte vruću vodu do polovine kalupa.

Pecite u zagrijanoj rerni 35 – 40 minuta. U tavu ulijte sok klementine i pustite da krčka 20-ak minuta. Kada poprimi gustoću sirupa, prelijte u posudicu i pričekajte da se ohladi.

Pečenu tortu izvadite iz pećnice i pričekajte da se ohladi.

Poslužite uz sirup od klementine.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.