Jammy Lady

by | 21 Septembra, 2019

Sastojci: 

100 g šećera
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g džema od borovnica
90 g pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
90 g pšeničnog glatkog brašna (tip 550)
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica vanilin-šećera
45 g kakaa
200 ml jogurta
40 ml mlijeka
Za glazuru:
25 g maslaca
50 g čokolade
3 kašike slatkog vrhnja

Priprema: 

Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.

Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin-šećer i kakao. U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.

Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm). Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.

Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.

Ohlađeni kolač narežite i poslužite.

Savjet plus:  Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon vađenja treba ostati čist.

Izvor: coolinarika.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.