Jednostavni čokoladni kolač koji se ne peče!

by | 18 Maja, 2018

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje
150 g margarina
200 g šećera
2 kašike meda
1 dl mlijeka
100 g sjeckanih lješnika
100 g sjeckanih badema
150 g mljevenog keksa
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje i 3 kašike ulja

Postupak:

Otopite margarin, čokoladu, med, šećer i mlijeko. Kada se sve sjedini, dodajte lješnike, bademe i keks.

Smjesu stavite u trouglasti kalup, koji ste prethodno obložili providnom folijom, kako biste kasnije lakše izvadili kolač. Kalup stavite u frižider da se kolač stvrdne. Nakon vađenja iz kalupa, kolač premažite čokoladnom glazurom.

Kada se glazura stegne, isjecite kolač i uživajte.

Izvor: stil.kurir.rs Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.