Karamel pita sa bananama

by | 3 Juna, 2017

Foto: Pošalji recept

Sastojci:

Kora
1 banana
4 jajeta
1 šolja brašna
100 ml ulja
10 g cimeta
1 prašak za pecivo
4 kašike šećera
Fil
300 g šećera
200 ml slatke pavlake
150 g margarina
200 g šlaga
250 ml mlijeka
4 banane
Dekoracija
50 g čokolade

Priprema:

Kora
1. Pjenasto umutiti jaja i šećer. Potom dodati ulje, brašno, cimet i prašak za pecivo te umutiti mikserom.
2. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa poslagati po dnu kolutove banane. Preliti ih pripremljenom smjesom za koru i peći u zagrijanoj rerni na 190°C dok ne porumeni.
Fil
1. U šerpu sipati šećer i zagrijavati na umjerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje.
2. Potom dodati toplu slatku pavlaku i nastaviti sa kuhanjem miješajući dok karamel ne dobije željenu gustinu.
3. Skloniti sa ringle pa u topao fil dodati margarin. Promiješati i ostaviti krem da se ohladi.
4. Umutiti šlag sa mlijekom pa dodati polovinu fila od karamela i promiješati.
Finalni postupak
1. Pečenu koru premazati filom od karamela i šlaga.
2. Zatim, složiti banane isječene na kolutove i premazati preostalim karamelom.
3. Kolač posuti rendanom čokoladom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.