Categories Torte i kolači

Kesten kocke s plazmom

Sastojci:
Za biskvit
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike kakaa
1,5 dl ulja
1 vanilin-šećer (može i onaj s okusom ruma)
1 prašak za pecivo
Za preliv: 3 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu:
300 g mljevenog plazma keksa
100 g šećera u prahu
400 ml milerama
200 ml slatkog vrhnja (hulala, hole ili neko slično)
250 g kesten pirea
I još:
500 ml mliječnog vrhnja za šlag

Priprema:

Za biskvit odvojiti žumanca i bjelanjke. Miksati žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada ulje, kratko miksati, pa dodati i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kuhačom umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine, poravnati i peći na 180ºC 25 min. Još vrući biskvit preliti ravnomjerno hladnim čokoladnim mlijekom. Pustiti da se sve upije i da se prohladi.

Za kremu miksati mileram sa šećerom u prahu, dodati plazma keks, kesten pire i na kraju posebno tučeno slatko vrhnje.

Ohlađeni biskvit premazati kremom. Preko svega staviti tučeno slatko vrhnje i dobro rashladiti.

Izvor: recipeci.com

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *