Kolač Dunavski valcer by 24Kitchen

by | 3 Januara, 2013

Sastojci za tijesto:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g vrhnja
  • 300 g brašna
  • ½ kašikice praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 3 kašike kakaa
  • 700 g višanja bez koštica (svježih ili smrznutih)

Za krem:

  • 500 ml svježeg mlijeka
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 250 g mekog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera

Za glazuru:

  • 1 jaje
  • 75 g šećera u prahu
  • 3 kašike vruće vode
  • 2 kašike kakaa
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike konjaka
  • 125 g maslaca

Način pripreme:

1. Mutite jaja i šećer dok ne nastane krem, a zatim dodajte maslac.
2. Prosejano brašno s vanilom i praškom za pecivo umiješajte s kremom od jaja. Polovinu tijesta sipajte u okrugli pleh prekriven papirom za pečenje. U ostatak tijesta dodajte kakao, rastopljen u malo vruće vode. Tijesto od kakaa sipajte na bijelo tijesto i pažljivo poravnajte. Po njemu poređajte višnje koje ste prethodno uvaljali u brašno.
3. Kolač pecite u zagrijanoj rerni na 170 stupnjeva.
4. Skuhajte krem od mlijeka i pudinga od vanile. Ostavite je da se potpuno ohladi. Maslac i šećer u prahu mutite dok ne nastane fini krem i pomiješajte s kremom od pudinga. Krem nanesite na ohlađeno tijesto.
5. Za glazuru dobro umutite jaje sa šećerom, dodajte kakao, rastopljen u vrućoj vodi, konjak, vanilu i maslac. Glazuru prelijte preko kolača i ohladite.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.