Kolač Jan Hahel by 24Kitchen

by | 31 Januara, 2013

Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 150 g šećera
  • jaja
  • kašikica cimeta
  • prstohvat soli
  • 300 g brašna
  • kašikica sode bikarbone
  • kristal šećer
  • pločasto sječeni bademi

Način pripreme:

1. Izmiksajte margarin sa šećerom. Dodajte jaje, cimet i so uz dalje miješanje. Zatim dodajte brašno pomiješano sa
sodom. Čim tijesto počne da se lepi za posudu, prekinite miješanje i prebacite tijesto na parče providne folije.
Razvucite tijesto i uvijte ga u foliju. Ostavite ga u frižider da se dobro stegne.
2. Razvucite ohlađeno tijesto u pravougaoni oblik pomoću oklagije, posipajući brašno. Stavite ga u pravougaonu ravnu
tepsiju, postavljenu papirom za pečenje. Tijesto namažite jajetom, poprskajte ga šećerom i pločasto sječenim
bademima, lako ih utiskujući u tijesto. Tijesto pecite 15 minuta na temperaturi od 175 stepeni.
3. Tijesto isjecite na kvadrate. Tako dobijate lako pripremljeni kolač Jan Hahel.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.