Kolač s narandžom i rumom

by | 13 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

120 g šećera
brašno po potrebi
maslinovo ulje
3 jajeta
1 narandža
rum po ukusu
1 prašak za pecivo
100 g čokolade

Priprema:

1. Rernu ugrijati na 180°C.
2. U blender staviti kriške narandže, jaja, šećer, malo maslinovog ulja i rum po ukusu.
3. Mutiti dok se svi sastojci ne sjedine i dok se ne dobije fina krema.
4. Dobijenu smjesu sipati u dublju posudu pa dodati prašak za pecivo. Postepeno dodavati brašno po potrebi i miješati dok se ne dobije smjesa srednje gustine.
5. Nakon toga sipati u željene kalupe i peći oko 40 minuta.
6. Pečene biskvite izvaditi iz kalupa i umakati u otopljenu čokoladu.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.