Krem torta

by | 20 Septembra, 2013

desert

Sastojci:

  • 300 g ”pti ber” keksa
  • 3 kisele jabuke (700 g)
  • 3 banane (500 g)
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 kašika ruma
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 puding od vanile
  • 7 dl mlijeka
  • 4 kašike šećera
  • 200 g putera
  • 1 kesica šlaga

Priprema:

1. Polovinu ”pti ber” keksa umočiti u 2 dl mlakog mlijeka pa prekriti dno tepsije (veličine 20×30 cm). Ostatak keksa samljeti.
2. Jabuke i banane očistiti i izrendisati na sitno rende, te dodati orahe, mljeveni keks i rum. Posebno umutiti šećer u prahu i 100 g putera, i sjediniti s masom od jabuka i banana. Fil dobro izmiješati.
3. Prašak za puding sjediniti sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da se kuha. U ključalo mlijeko sipati pripremljenu mješavinu pa kuhati dok se masa ne zgusne.
4. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, te je sjediniti sa 100 g pjenasto umućenog putera, a zatim dobro promiješati.
5. Pripremljenu masu s pudingom od vanile nanijeti na fil od banana i jabuka.
6. Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice, premazati tortu i dekorisati je po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.