Kremasta fantazija – torta s malinama

by | 9 Juna, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g malina
720 g kiselog vrhnja
300 g mljevenog keksa
200 ml soka od maline
400 g šećera u prahu
400 g margarina
200 g šlaga
200 ml mlijeka
100 g bijele čokolade
30 g putera

Priprema:

1. Mljeveni keks preliti sokom od maline i dobro izmiješati.
2. Posebno umutiti 150 g margarina sa 150 g šećera u prahu pa sjediniti sa natopljenim keksom i dobro izmiješati.
3. Zatim posebno umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu. Dodati vrhnje i dobro izmiksati da se dobije ujednačena smjesa.
4. U okrugli kalup za tortu sipati smjesu od mljevenog keksa te ručno oblikovati koru.
5. Preko kore nanijeti polovinu fila od pavlake te po njemu rasporediti maline. Preko malina nanijeti drugu polovinu fila i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Tortu izvaditi iz kalupa i premazati šlagom umućenim sa mlijekom.
7. Bijelu čokoladu rastopiti sa puterom na pari i preliti preko torte. Po želji, dodatno dekorisati čokoladnim transferom i voćem.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.