Kremaste kocke 

by | 8 Septembra, 2017

Foto: Torte i kolači

SASTOJCI:

Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
4 kašike kakaoa

Za fil:
4 kesice pudinga od vanilije
1 l mlijeka
1 margarin
100 g šećera u prahu

Za sirup:
2 dl vode
2 čaše šećera

Za glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
5 kašika mlijeka
50 g maslaca

PRIPREMA:

1. Za koru umutiti jaja sa šećerom, a zatim dodati ostale sastojke. Izliti u tepsiju i peći 15 minuta na 180 °C.
2. Šećer i vodu staviti da prokuhaju. Kuhati oko 2 minute i potom vrućim sirupom zaliti vruću koru. Ostaviti koru da se hladi.
3. Za fil skuhati pudinge u 1 l mlijeka i ostaviti da se ohladi.
4. Umutiti margarin sa mljevenim šećerom. Kad se puding ohladi, sastaviti ga sa margarinom i dobro umutiti.
5. Gotovim filom premazati koru i staviti u frižider da se stegne.
6. U manju posudu staviti čokoladu za kuhanje, mlijeko i maslac. Staviti na vatru, miješati dok se sastojci ne istope i sjedine te preliti preko kolača.

(Recept Jelene Kruševac iz Teslića)

IZVOR: TORTE I KOLAČI BiH

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!

 www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.