Ljetna pita od malina

by | 19 Jula, 2019

Sastojci: 

½ šolje vode
4 šolje svježih malina
¼ hladne vode
2 čajne kašičice kukuruznog skroba
½ šolje šećera
1 kašika limunovoga soka
1 tijesto za pitu

Priprema:

Zagrijte 1 šolju malina i ½ šolje vode u loncu za disntanje na srednjoj topoti. Kuhajte i miješajte sve dok maline ne omekšaju, odnosno oko pet minuta. Stavite maline u sito kako biste odvojili sjemenke te ih vratite u lonac.

Miješajte kukuruzni skrob i ¼ hladne vode u posudi dok se ne otopi te to pomiješajte sa malinama i dodajte šećer.

Kuhajte sve zajedno, mješajući neprestano, oko 5 minuta. Dodajte sok od limuna. Ostavite da se fil od malina ohladi na sobnoj temperaturi.

Na već pripremljeno tijesto za pite stavite preostalu količinu malina. Prelijte fil preko toga i ostavite da se hladi.

Izvor: ordinacija.vecernji.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.