Mokri kolač od jabuka i badema

by | 23 Septembra, 2017

Foto: Pixabay

Sastojci:

2 kg jabuka + 1 kg za sok
200 g šećera
štapić cimeta
500 g mljevenih listića badema
8 jaja
2 praška za pecivo

Priprema:

1. Oljuštiti i isjeckati na kockice 2 kg jabuka. Dodati 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstati dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
2. Smjesu od jabuka sjediniti sa 500 g mljevenih listića badema. Prije mlevenja treba ih blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
3. U jabuke i bademe dodati 8 jaja i dvije kesice praška za pecivo. Sve pomiješati i staviti u željene kalupčiće ili oblikovati modlom. Staviti da se peče.
4. Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno, napraviti sok od kilograma jabuka. Njime preliti kolače, čim se izvade iz rerne.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.