Nenina topla štrudla

by | 26 Septembra, 2017

Foto: Torte i kolači

SASTOJCI:

500 g brašna
2 jajeta
malo kvasca
1 kesica vanilin-šećera
100 g šećera
200–300 ml toplog mlijeka
džem od dunja (ili neki drugi po vlastitom izboru)

PRIPREMA:

1. Pjenasto umutiti jaja, dodati šećer i vanilin-šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Zatim dodati mlijeko, a onda postepeno dodavati brašno prethodno izmiješano sa kvascem. Ručno zamijesiti glatko i mekano tijesto, pa ga ostaviti da nadolazi 30–40 minuta na sobnoj temperaturi.

2. Kada je tijesto naraslo, razviti ga na pobrašnjenoj radnoj površini i podijeliti na 4 dijela. Od svakog dijela oblikovati lopticu.

3. Svaku lopticu razviti na debljinu od oko 1 cm, premazati džemom i zarolati formirajući štrudlu.

4. Posuti šećerom i peći na 250 °C oko 30 minuta.

(Recept Mensure Sinanović iz Srebrenika)

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!

www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH

IZVOR: TORTE I KOLAČI BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.