Neodoljivo kremasta čoko-moko torta

by | 16 Decembra, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
Kora
100 g margarina
100 g šećera
1 vanilin-šećer
2 jajeta
75 g brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
50 g čokolade
Smeđi fil
300 g mliječne čokolade
300 ml slatkog vrhnja
50 g margarina
2 kašike likera od čokolade
Bijeli fil
150 g bijele čokolade
150 ml slatkog vrhnja
50 g margarina

Priprema:
Kora
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti margarin omekšao na sobnoj temperaturi, šećer i vanilin-šećer.
2. Zatim dodati jedno po jedno jaje, mješavinu brašna i praška za pecivo, kakao i čokoladu izrendanu na krupno rende, te sve dobro izmiješati.
3. Okrugli kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i poravnati. Koru staviti u zagrijanu rernu da se peče na 200ºC dok ne porumeni.
Smeđi fil
1. Čokoladu izlomljenu na manje komade sjediniti sa slatkim vrhnjem, likerom od čokolade i margarinom, pa neprestano miješajući kuhati na pari dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a potom je mikserom umutiti u čvrst fil.
Bijeli fil
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti bijelu čokoladu, slatko vrhnje i margarin, te uz neprestano miješanje kuhati na pari dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, pa je potom umutiti mikserom.
Finalni postupak
1. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, te je staviti na tacnu za serviranje.
2. Bijeli fil sipati u poslastičarsku vrećicu i na više mjesta po kori istisnuti gomilice.
3. Smeđi fil, takođe, staviti u poslastičarsku vrećicu, te najprije popuniti praznine između bijelog fila, a zatim preostali fil ravnomjerno rasporediti po površini.
4. Ostatkom bijelog fila dekorisati površinu torte.

Savjet: Umjesto poslastičarske vrećice, može se koristiti čvrsta najlon kesa.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.