Nutela torta

by | 4 Jula, 2013

Sastojci:
Za koru:

  • 150 g lješnjaka
  • 7 bjelanaca
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 limun

Za fil:

  • 7 žumanjaka
  • 150 g šećera u prahu
  • 5 kašika šećera
  • 2 vanil-šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 8 dl mlijeka
  • 200 g margarina

Ostali sastojci:

  • 200 g ”pti ber” keksa
  • 200 g ”nutele”
  • 4 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i po njemu rasporediti 100 g sjeckanih lješnjaka. Peći ih u zagrijanoj rerni na 150 ºC 15 min.
2. Posebno umutiti bjelanca sa šećerom u prahu i sok od limuna. Dodati brašno, prašak za pecivo, 50 g mljevenih lješnjaka i promiješati.
3. Pripremljenu smjesu preliti preko lješnjaka i nastaviti sa pečenjem na 180 ºC još 30 min.

Fil:

1. U šerpu sipati 6 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa žumancima, pudingom, brašnom i vanil-šećerom. Sipati u ključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati u ohlađenu smjesu od pudinga i umutiti mikserom.

Finalni postupak:

1. Koru premazati polovinom ”nutele” pa preko nje nanijeti polovinu fila. Prekriti ga keksom i premazati ostatkom fila.
2. Zatim fil preklopiti keksom i premazati ostatkom ”nutele”. Odozgo premazati umućenim šlagom od slatke pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.