Oblande s višnjama

by | 24 Aprila, 2018

Sastojci:

– 1 pakovanje oblandi
– 200 g mljevenih oraha
– 300 g očišćenih višanja
– 200 g mljevenog keksa
– 200 g čokolade
– 6 jaja
– 0,5 dl ulja
– 300 g šećera
– 250 g margarina

Priprema:

1. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer pa kuhati na pari dok se ne dobije gust fil. Zatim dodati margarin i 100 g čokolade pa nastaviti s kuhanjem dok se svi sastojci ne otope kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U ohlađenu smjesu dodati višnje, mljevene orahe i keks, te promiješati.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati kuhačom.
5. Pripremljenom smjesom nafilovati oblande.
6. Na pari otopiti preostalu čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore. Ostaviti da se stegne a potom oblandu isjeći na komade željene veličine.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.