Osvježavajuć i kremasti desert: Cheesecake od narandže

by | 21 Maja, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
Za podlogu:
– keks (20 komada)
– kašika hladno cijeđenog ulja od suncokreta
Za fil:
– 400 g mladog sira
– 400 g krem-sira
– 80 g šećera
– 4 kašike gustina
– jaje
– 2 bjelanceta
– čašica punomasnog jogurta ili pavlake
– rendana kora narandže
– 2 kašike soka od narandže
Za ukrašavanje:
– 2 kašike marmelade od narandže
– 2 kašike soka od narandže

Priprema:
1. Rernu zagrijte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (prečnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom.
2. Keks izmrvite, dobro promiješajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa.
3. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promiješajte i dodajte jaje, bjelanca, jogurt, sok i koru narandže. Promiješajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo.
4. Smjesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smjese.
5. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja.
6. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na dva sata. Neposredno prije posluživanja na tihoj vatri zagrijte marmeladu i sok od narandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji.

IZVOR: PRESSONLINE.RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.